De Admin in 30 octombrie, 2015

1-copy

Această mişcare este reţeta perfectă pentru tratarea muşchilor mai slab dezvoltaţi ai lanţului kinetic posterior: gambele, femuralii, fesierii, zona lombară şi deltoizii posteriori. Având în vedere că kettlebell-ul este pus în mişcare de către forţa balistică (gândeşte-te la o minge lovită de o rachetă de tenis), acesta exercită o presiune mai mică asupra coloanei decât exerciţiile precum îndreptarea , la care musculatura mişcă încărcătura pe parcursul întregii mişcări.
Pregătire: Prinde un kettlebell cu ambele palme cu o priză pronaţie şi lasă-l să atârne în faţa corpului. Stai cu picioarele uşor mai depărtate decât lăţimea umerilor, cu capul într-o aliniere neutră cu coloana. (Acest exerciţiu poate fi efectuat şi cu o ganteră.)
Mişcare: Coboară într-un sfert de genuflexiune şi lasă kettlebell-ul să atârne între picioare. Întinde în mod exploziv genunchii şi împinge şoldurile în faţă, propulsând kettlebell-ul într-un arc vertical, ţinând braţele întinse. Kettlebell-ul ar trebui să fie mişcat de către forţa generată de deschiderea şoldurilor. Braţele tale ar trebui să fie folosite doar pentru a ghida greutatea, nu pentru a o ridica. Când greutatea ajunge la nivelul ochilor, las-o să coboare urmărind aceeaşi traiectorie. Coboară la fel într-un sfert de genuflexiune şi împinge şoldurile şi trimite-o din nou sus.
– Mike Carlson, NASM-CPT, CFL1

 

Sfat: Dacă ai suficientă flexibilitate la nivelul zonei lombare, a coloanei toracice şi centurii umărului, încearcă „American Swing”, unde kettlebell-ul merge complet deasupra capului.

Pinterest

Ar putea sa iti placa si

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.